WiFi za unutarnji i vanjski prostor | Aerohive Networks
 

Aerohive


Studija slučaja | Mrežna infrastruktura u lukama nautičkog centra

 
 

Pregled tvrtke

Izgrađena prema najvišim standardima, čime svojim korisnicima garantira pružanje uslugu visoke razine sigurnosti i kvalitete. Želi se etablirati kao jedna od prestižnijih nautičkih centara na Hrvatskoj obali. Objekt raspolaže sa 204 veza u moru i vezovima na kopnu.

Izazov

Nautički centar je imao potrebu za učinkovitim wireless rješenjem koje bi omogućilo nesmetan rad svih pristupnih točaka i što jednostavnije upravljalo cjelokupnom infrastrukturom.

Rješenje

Rješenje je omogućilo bežični pristup internetu u cijelom objektu, stabilnu internetsku vezu, jednostavnije upravljanje infrastrukturom, jednostavnije upravljanje prometom gostiju te nesmetan rad svih pristupnih točaka.

Rezultat

U nautičkom centru je uspostavljena stabilna internetska veza i osigurana prihvatljiva jačina signala te brz prijenos podataka.

 
 

Izazov

Jedna od presudnih potreba bila je pokrivenost wireless signalom unutar cijelog definiranog unutarnjeg i vanjskog prostora, kako bi gostima i posjetiteljima omogućili kvalitetnu Wi-Fi uslugu i omogućili sustav obavještavanja u hitnim situacijama za sve korisnike nautičkog centra (vremenske prognoze, dolazak nevremena i sl.)

Rješenje

Maidea je kao rješenje ponudila opremu tvrtke Aerohive Networks čiji je regionalni partner. Pokrivanje vanjskog prostora nautičkog centra, privezišta, planirano je sa 4 vanjske pristupne točke, model AP1130. Na ovaj način je cijeli definirani prostor bio pokriven sa signalom tražene kvalitete i garantirao se istovremeni pristup za 500 korisnika. Rješenjem je pokriven cjelokupni prostor zgrade, prizemlje i prvi kat, te cijeli prostor privezišta. Sustav obavještavanja u hitnim situacijama je izveden upotrebom Linkyfi rješenja.

Rezultat

Aerohive infrastruktura je organizaciji pružila savršeno rješenje za njihove potrebe. Omogućen im je bežični pristup internetu po višestruko većim brzinama. Sada je gostima tog nautičkog centra omogućena velika brzina propusnosti podataka.