WiFi u trgovačkom centru | Aerohive Networks mrežna oprema
 

Aerohive


Studija slučaja | Mrežna infrastruktura u trgovačkom centru

 
 

Pregled tvrtke

Hrvatski trgovački lanac na tržištu od 1990. godine. Izdvaja se prepoznatljivošću i posebnošću u odnosu na ostale prisutne “uradi sam” trgovine. Trgovački lanac takvoga tipa posluje u svim krajevima Hrvatske i nameće se kao prvi odabir za kupnju kada je riječ o proizvodima za izgradnju, opremanje i uređenje doma i vrta. Centar gdje je moguće kupiti proizvode iz sedam programa te birati između više desetaka tisuća raznih artikala.

Izazov

Trgovački lanac je imao potrebu za pokrivenosti wireless signalom unutar cijelog definiranog prostora centra. Naglasak je bio na postavljanju Wi-Fi mreže koja će imati prioritet da zadovolji rad terminala i koje bi omogućilo nesmetan rad svih pristupnih točaka.

Rješenje

Rješenje je omogućilo bežični pristup internetu na svim odabranim lokacijama, stabilnu internetsku vezu, jednostavnije upravljanje cjelokupnom infrastrukturom s jedne lokacije te nesmetan rad svih pristupnih točaka.

Rezultat

Na odabranim lokacijama je uspostavljena stabilna internetska veza i osigurana prihvatljiva jačina signala.

 
 

Izazov

Kako su terminali radili na frekvenciji od 2,4 GHz i zato jer je naglasak bio na postavljanju Wi-Fi mreže koja će imati prioritet da zadovolji rad terminala, do pokrivenosti svih traženih prostora se došlo korištenjem nešto manjeg broja pristupnih točaka nego što bi to bio slučaj da se radilo planiranje za uređaje koji rade na frekvenciji od 5GHz. Za takve uređaje je bilo potrebno planirati od 25-30% veći broj pristupnih točaka da bi pokrivenost bila jednaka onoj koja je trenutno planirana na frekvenciji od 2.4GHz.

Rješenje

Maidea je kao rješenje ponudila opremu tvrtke Aerohive Networks čiji je regionalni partner. U natkrivenim dijelovima trgovačkih centara su postavljene AP122 pristupne točke, dok je u vanjskim prostorima korišten model AP1130. Nakon inicijalne instalacije je napravljeno ponovljeno snimanje kvalitete signala kako bi se pokazalo da izvedeno rješenje udovoljava traženim zahtjevima klijenta.

Rezultat

Aerohive infrastruktura je trgovačkom centru pružila savršeno rješenje za njihove potrebe. Omogućilo je korisnicima nesmetano spajanje na internet. Sada na jednostavan način mogu upravljati infrastrukturom i novim pristupnim točkama.